Elena Udrea ar putea fi adusă din Bulgaria în România până lunea viitoare. Chiar ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că este analizat un plan privind predarea fostului ministru al Tineretului, având în vedere faptul că procedurile trebuie finalizate în cel mult 10 zile de la data deciziei.

„În urma cu câteva ore (miercuri dimineață – N.R) am primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie, acum se analizează un plan de extrădare, până pe 20 iunie statul român o va aduce”, a declarat Lucian Bode, potrivit realitatea.net

Demersul vine în condițiile în care Elena Udrea trebuie predată autorităților române în termen de maximum 10 zile de la data pronunțării deciziei de către judecătorii bulgari.

Cel mai probabil fostul ministru va fi adus de către polițiști, pe cale terestră, în România. 

Odată ajunsă în țara noastră, ea va fi dusă direct la Penitenciarul de Femei Târgșorul Nou din județul Prahova, unde își va ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. 

Pe de altă parte, luni Udrea a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să investigheze ce s-a întâmplat, pentru că, spune ea, judecătorii au fost amenințați să ia această decizie în cazul ei. 

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentDocumentele pentru EXTRĂDAREA Elenei Udrea ar putea ajunge, astăzi, în România: pașii procedurali de urmat înainte de a ajunge în Penitenciarul Târgşor
Articolul următorActiune comună a polițiștilor din Marea Britanie și România. Percheziții în județul Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.