Procurorii anunță că au început o investigație în cazul conducerii spitalului din Filiași, care nu ar fi luat măsurile de protecție pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Astfel, un pacient ar fi răspândit virusul.

La data de 19.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 15-19.03.2020, funcţionari publici cu funcţie de conducere din cadrul Spitalului Filişanilor şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin neluarea măsurilor legale privind prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecţiei COVID-19”, potrivit oamenilor legii.

Cercetările vizează faptele de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. Secția de primiri urgențe a fost închisă iar 23 de cadre medicale au fost izolate la domiciliu.

Foto: Facebook

Articolul precedentBucureștean arestat pentru pornografie infantilă și șantaj
Articolul următorPitești: Dosar după scandalul dintr-un centru de carantină. Jandarmii au intervenit să calmeze spiritele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.