Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar in rem, care vizează achiziția de către Guvernul Cîțu a celor 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, transmite Realitatea Plus.

Potrivit surselor citate, ancheta urmărește să stabilească de ce a fost nevoie de un volum atât de mare de doze de vaccin, precum și cine și cum a justificat comenzile ferme lansate pentru achziționare. 

DNA ar fi cerut documente privind achizițiile și este de văzut dacă ancheta este rezultatul unei plângeri depuse de cineva sau e vorba de autosesizare.

Premierul Florin Cîțu ar fi dat semnalul continuării achiziției, cu toate că exista un aviz negativ din partea Ministerului Finanțelor.

De altfel, fostul ministru de resort, Alexandru Nazare, a explicat în exclusivitate la Realitatea Plus ce nelumuriri a avut. „Am formulat observații și când spun asta înseamnă că mi-am exprimat rezerve în Guvern. Am rezerve față de necesitatea achiziției, de modul de lucru și așa mai departe, sunt observații pe care le-am formulat la momentul respectiv, când au avut loc aceste discuții”, a afirmat Nazare.

Guvernul a comandat 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, ceea ce ar însemna cira 7 doze pentru fiecare persoană care poate fi vaccinată. Premierul Florin Cîțu a explicat faptul că ar fi vorba de o strategie pe termen lung. „Nu le-am cumpărat, sunt comandate aceste doze. Ele nu sunt pentru un an, ci pentru mai mulți ani. De la început s-a știut că pandemia poate nu trece în primul an și poate e nevoie de doze pe următorii ani.”

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentLiviu Dragnea, adevărul despre jocurile MURDARE din Servicii și Justiție – Trimiteți o întrebare fostului lider PSD: [email protected]
Articolul următorDorin Iacob, informații-bombă din dosarul pentru Guvernul Cîțu în legătură cu achiziția de vaccinuri anti-COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.