Două persoane cercetate în dosarul agresiunii asupra Ștefaniei Nistor, femeia jandarm prezentă la protestul Diasporei, au primit condamnări definitive la închisoare cu executare. Alți cinci condamnați rămân cu pedepse cu suspendare. Sunt primele pedepse din dosarul 10 august 2018.

 Curtea de Apel București i-a condamnat astăzi pe doi dintre agresorii jandarmeriței Ștefania Nistor de la mitingul Diasporei din 10 august 2018 la închisoare cu executare, iar alți cinci rămân cu pedepse cu suspendare, potrivit minutei instanței. Judecătoria Sectorului 1 îi condamnase pe toți cei șapte agresori la pedepse cu suspendare.

Astfel, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Ionuț-Liviu Cojoacă la doi ani și nouă luni de închisoare cu executare, iar pe Daniel Dumitru la doi ani și opt luni de închisoare pentru că au furat pistolul jandarmeriței. Deciziile sunt definitive.

Femeia ce făcea parte din forţele de ordine ale Jandarmeriei a fost lovită de mai mulţi protestatari în 10 august 2018. Pe 20 august, după 10 zile, Poliția Capitalei a recuperat pistolul sustras în seara de 10 august de la femeia jandarm agresată.

DECIZIA instanței

Decizia penală nr. 77/A din data de 04.02.2021 – În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a cod procedură penală, admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și de partea civilă Nistor Ștefania împotriva sentinței penale nr.926/20.12.2019 pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București în dosarul 33577/299/2018.
Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată doar în ceea ce îi privește pe inculpații Cojoacă Ionuț-Liviu și Dumitru Daniel şi rejudecând în fond:
Înlătură dispozițiile de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei în ceea ce îi privește pe inculpații Cojoacă Ionuț-Liviu și Dumitru Daniel, urmând ca inculpații să execute pedepsele aplicate în regim privativ de libertate.
În baza art. 241 alin. 1 lit. c cod procedură penală constată încetată de drept măsura controlului judiciar, luată față de inculpatul Dumitru Daniel.
Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei.
În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b cod procedură penală, respinge ca nefondate apelurile formulate de: partea civilă Felega Cristian și inculpații Ilie Laurețiu-Gabriel, Țuțoiu Tudor Alexandru, Cojoacă Ionuț-Liviu, Dobre Claudiu-Mihai și Cristoloveanu Mihai-Gabriel împotriva aceleași sentințe penale.
În temeiul art. 421 pct. 1 lit. a cod procedură penală respinge ca tardiv apelul formulat de partea civilă Spitalul Clinic de Urgență Bucuresti.
În baza art. 275 alin. 3 cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și a părții civile Nistor Ștefania rămân în sarcina statului.
În baza art. 275 alin. 2 cod procedură penală obligă partea civilă Felega Cristian și inculpații Ilie Laurețiu-Gabriel, Țuțoiu Tudor Alexandru, Cojoacă Ionuț-Liviu, Dobre Claudiu-Mihai și Cristoloveanu Mihai-Gabriel la plata cheltuielilor judiciare către stat, câte 100 de lei fiecare.
În temeiul art. 275 alin. 6 cod procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu desemnat pentru inculpatul Tănase Claudiu Florentin, în cuantum de 1253 de lei și onorariile parțiale cuvenite pentru apărării desemnați pentru inculpații Țuțoiu Tudor Alexandru și Ilie Laurențiu Gabriel, în cuantum de 500 de lei fiecare, se vor avansa din fondurile MJ către Baroul București. Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi, 04.02.2021.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentDaniel Dragomir s-a PREDAT: Fostul ofițer SRI era în Italia – El este condamnat la trei ani de închisoare pentru corupție
Articolul următorCulisele statului paralel. Cum a fost devalizată Bancorex. Cine sunt cei care au profitat de nenorocirea a sute de mii de români

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.