Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat DNA în anul 2022 în care a reclamat achizițiile pentru vaccinurile împotriva COVID-19. La un an după, decizia DNA prin care începe acțiunea penală împotriva fostului premier Florin Cîțu și împotriva foștilor miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă confirmă și validează demersurile FACIAS.

FACIAS a fost unul dintre primele organisme din România care a ridicat semne de întrebare privind modul în care au fost efectuate achizițiile de vaccinuri COVID-19, aducând în atenția DNA neregulile și risipa fondurilor publice.

Fundația a atras atenția asupra faptului că, deși numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de România la nivelul UE era de 10,7 milioane, autoritățile au contractat inițial 37 de milioane de doze, apoi au suplimentat cu încă 52 de milioane de doze.

Această decizie controversată a costat statul român peste 1 miliard de euro, o sumă uriașă care acum este subiectul investigației DNA.

Acuzațiile continuă

Pe lângă subiectul anchetat acum de DNA, FACIAS a depus și o plângere penală legată de achiziționarea a 100.000.000 de măști de uz medical din Vietnam, care au generat un cost total de 148.314.000 lei, deși rata de valorificare a acestora a fost doar de 5%. 

Mai mult, tot legat de perioada pandemică FACIAS a sesizat și Parchetul Militar de pe Lângă Tribunalul Militar București cu privire la coordonarea activităților de informare și comunicare pentru personalul medico-sanitar și publicul larg despre efectele adverse ale vaccinurilor împotriva COVID-19. 

Prin modul în care a fost concepută procedura de lucru a informării pacienților cu privire la efectele adverse ale vaccinurilor, a fost încălcat dreptul pacientului la informația medicală.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentRăzboi total pe scena politică după decizia DNA pe TUNUL vaccinurilor în pandemie – Alina Gorghiu: Declarațiile lui Drulă sunt nocive
Articolul următorLiviu Alexa, membru al Clubului de presă, investigație incendiară! Giganți media din România, combinații toxice cu mafia rusească. Legătura cu Grupul de la Cluj – dovezi zdrobitoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.