Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor și viol săvârșit asupra unui minor.

În urma anchetei s-a constat faptul că, în perioada 2019 – iulie 2024, 8 persoane (majoritatea aflate în relații de rudenie) au constituit pe raza municipiului București un grup infracțional în scopul obținerii de importante beneficii materiale din exploatarea sexuală a mai multor persoane vătămate (printre care și o minoră în vârstă de 13 ani), atât pe teritoriul României cât și al Marii Britanii.

„Din probele administrate  a rezultat că sub coordonarea liderului grupului infracțional organizat, membrii au recrutat mai multe persoane vulnerabile, pe care le-au controlat, supravegheat și însoțit în locurile alese pentru practicarea prostituției (situate pe teritoriile ambelor state). De asemenea au racolat clienți prin intermediul unor anunțuri publicate pe  site-urile de profil , stabilind totodată tarifele serviciilor oferite și modalitatea de plată. Sumele de bani rezultate din activitatea infracțională au fost colectate de liderul grupului infracțional  și ulterior împărțite cu ceilalți suspecți.  
În realizarea aceleași rezoluții infracționale liderul grupării criminale organizate a recrutat o victimă minoră (în vârstă de 13 ani la acel moment) prin inducere în eroare și profitând de starea ei de vădită vulnerabilitate (cauzată de vârstă,  lipsa experienței și o situație familială tensionată), pe care a transportat-o și cazat-o  la diferite adrese din București și ulterior în Marea Britanie  determinând-o   să practice prostituția. Suspectul și-a însușit integral sumele de bani obținute de către persoana vătămată minoră. De asemenea, a sprijinit un alt membru al grupului infracțional să exploateze sexual o altă victimă minoră (14 ani) și au întreținut, în mod repetat, relații sexuale cu persoanele vătămate minore”, anunță miercuri DIICOT, într-un comunicat de presă.

 
 

Imagine

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentPRIMARUL TIMIȘOAREI, DOMINIC FRITZ, ACUZAT DE ANI DE CONFLICT DE INTERESE
Articolul următorDIRECTORUL SOCIETĂȚII DE TERMOFICARE DIN MANGALIA, REȚINUT DE DNA PENTRU TRAFIC DE INFLUENȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.