Dezvăluiri fără precedent din culisele PSD și ale justiției! După aproape doi ani, Tudorel Toader își amintește că a fost ținut patru ore într-un birou al PSD, unde a fost presat să inițieze o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere. Însă Toader nu se afla în relații atât de reci cu liderii politic. Jurnalista Anca Alexandrescu a dezvăluit chiar că Toader ar fi fost în vacanță la Neptun cu Liviu Dragnea. Și, pentru ca tabloul să fie complet, fostul ministru Ana Birchall a declarat, la Realitatea PLUS, că a primit amenințări în timpul mandatului. 

Scandalul de la vârful PSD și cel al justiției a început după dezvăluirile făcute de Tudorel Toader.

,,Mi s-a cerut insistent, de foarte multe ori, odată am avut o intrevedere de patru ore și jumătate la vârful varfului, eram patru din țara asta, era si doamna prim-ministru. Mi se cerea sa promovez ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Penal/Procedură penală, cu ce rămăsese de la CCR
”, a declarat Toader într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu.

Viorica Dăncilă a recunoscut că întâlnirea a avut loc.

Da, a avut loc acea întâlnire în patru, la sediul PSD din Băneasa. Au fost prezenţi Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader şi eu, în calitate de premier. Îmi amintesc perfect că domnului Tudorel Toder i s-a solicitat amnistie şi graţiere. Domnul Dragnea şi Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea. (…) Eu mai mult am ascultat”, a reacționat Dăncilă.

Fosta șefă a Guvernului a spus că urmau și alte întâlniri, dar Tudorel Toader a fost debarcat de la minister. Actualul șef de la Justiție, Cătălin Predoiu, a declarat la Realitatea Plus că dezvăluirile lui Toader arată, „caracterul mafiot al guvernării PSD”.

Ceea ce ne spune dl ministru Toader arată, de data asta, fără niciun fel de dubiu, ceea ce lumea în stradă a susținut multă vreme – caracterul mafiotic al guvernării PSD, arată coaliția împotriva justiției”, a spus Predoiu la Realitatea PLUS.

Interesant e că Toader vorbește despre toate acestea abia acum, când nu mai deține funcții guvernamentale și când e foarte aproape de a fi îndepărtat din Comisia de la Veneția.

Tudorel Toader a fost în vacanță 10 sau 12 zile la Neptun, cu familia, împreună cu Liviu Dragnea, la vila de protocol”, a dezvăluit Anca Alexandrescu. Ea susține și că Tudorel Toader l-a rugat pe Liviu Dragnea, din 2017 până în 2019, ca PSD să o susțină pe Marieta Safta pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională. Safta a fost secretar de stat în mandatul lui Toader.

La rândul său, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a făcut dezvăluiri despre o întâlnire pe care ar fi avut-o fosta șefă a CSM Lia Savonea.

Am intalnit-o în fața biroului doamnei Dăncilă și era de mână cu domnul Iordache. (…)Doamna Savonea vâna efectiv programul meu si stabilea sedintele CSM-ului în funcție de sedinta de Guvern, doar – doar o prinde oportunitatea să nu merg eu acolo”, a spus Birchall la Realitatea PLUS.

Întrebată dacă a fost vânată, fosta șefă de la Justiție a spus că da.

Vânată, subminată, asaltată, asasinată. Și amenințată. Foarte multe amenințări”, a mai continuat Birchall.

În replică, Savonea a afirmat că întâlnirile avute pe timpul mandatului au fost instituționale și a respins acuzațiile potrivit cărora vâna programul lui Birchall, pentru ca fostul ministru să nu poată participa la ședințele Consiliului Superior al Magistraturii. 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Alexandru Oprea, baronul acoperiților din Dâmbovița. Pensie de ofițer în rezervă și salariu baban la CJ
Articolul următorCe vor să afle procurorii DNA despre cheltuielile PSD și PNL – SURSE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.