Ministrul Justiției, Stelian Ion (USR), a declarat miercuri, la Antena 3, că SIIJ va fi desființată rapid.

„Va fi desfiintata Sectia Speciala si nu va dura mult pana se va intampla acest lucru. Sectia speciala nu a fost eficienta, ne uitam la numarul de dosare solutionate, a avut in doi ani si ceva 6 rechizitorii, cateva declinari de competenta si foarte multe clasari. Au fost multe probleme legate de Sectia Speciala. S-a pornit cu stangul de la inceput, era o vreme in care se dorea control asupra justitiei, unii magistrati sa fie descurajati si altii sustinuti, astea au fost discutiile initiale cand dl Iordache a sustinut-o ca interpus al celor care l-au trimis acolo cu aceasta misiune.

Cand au fost intrebati chiar magistratii daca e in regula sa seinfiinteze o astfel de sectie, marea majoritate a celor care s-au exprimat au spus ca nu este potrivita o astfel de reglementare. Sa spui ca marea majoritate a magistratilor si-ar fi dorit o astfel de sectie este gresit. Asta nu inseamna ca nu vor fi anchetati magistratii, daca vorbim de un abuz intr-un dosar.

Ce-mi doresc eu e cat mai repede sa fie discutata aceasta chestiune in cadrul CSM. Ma voi duce acolo, voi veni cu toate argumentele adunate in timp si voi sustine aceasta cauza a desfiintarii Sectiei Speciale”, a declarat Stelian Ion.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentStelian Ion: Ar fi păcat ca interceptările Serviciilor să nu fie folosite în cazul unor infracțiuni grave
Articolul următorLiviu Dragnea va fi pus de DNA sub acuzare, în dosarul vizitei în SUA, la Donald Trump

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.