Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mircea Beuran, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită de la un medic pentru a-l ajuta să obțină un post de asistent universitar. Beuran este, în prezent, sub control judiciar.

”În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), bani și bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”, acuză procurorii.

Mai exact, Beuran ar fi luat mita pentru a ajuta medicul să obțină un post de asistent universitar.

Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul U.M.F. „Carol Davila” București), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competența sa, în oricare din calitățile sale menționate anterior”, potrivit sursei citate.

Postul respectiv nu a mai fost, însă, scos la concurs. Beuran a negat acuzațiile. Dosarul a fost trimis pe masa judecătorilor de la Tribunalul București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here