Cererea de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat, în cazul lui Vlad Pascu – şoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri, la 2 Mai, a fost respinsă vineri, 14 iunie, de Judecătoria Mangalia.

„Judecătoria Mangalia (…) respinge ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de părţile civile Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Olariu Maria – Selena, Olariu Maria, Olariu Marin, Tănase Andreea, Dinu Gabriela, prin avocat Ganea Daniela.

Repune cauza pe rolul instanţei şi fixează termen de judecată la data de 21.06.2024, ora 10,00, cu citarea părţilor şi a martorului Radu Gabriel, propus de părţile civile, inclusiv telefonic.

Cu cale de atac o dată cu fondul cauzei. Pronunţată prin punerea prezentei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi 14.06.2024”, arată soluţia pe scurt dată de Judecătoria Mangalia.

Un nou termen de judecată, stabilit pentru data de 21 iunie

Un nou termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru data de 21 iunie, la ora 10:00. La termenul anterior de judecată, pe 7 iunie, au fost audiaţi timp de mai multe ore părinţii victimelor, alte rude ale acestora, precum şi martori.

Referitor la cererea avocatului victimelor de schimbare a încadrării juridice a faptei, judecătorul a spus că are nevoie de timp pentru a delibera, fiind stabilit termenul din 14 iunie.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, în stare de arest preventiv, în octombrie 2023, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19 august 2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.

În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis la acea dată procurorii.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentNoi imagini de la crima din Brăila. Ultimele momente înaintea atacului, surprinse de camere
Articolul următorDocument exploziv: Florian Coldea, consilierul premierului Albaniei. Edi Rama, implicat într-o rețea de droguri și trafic de persoane. Anca Alexandrescu: Lucrurile merg și către o zonă de MAFIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.