Alina Gorghiu a făcut declarații prin care anunță măsuri pentru combaterea traficului și consumului de droguri, dar și destructurarea rețelelor de criminalitate organizată.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat miercuri la Chişinău, în cadrul declaraţiilor comune cu ministrul justiţiei din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, că pentru ţara noastră este o provocare importantă combaterea traficului şi a consumului de droguri şi, în primul rând, destructurarea reţelelor de criminalitate organizată. Gorghiu a anunţat că numai anul acesta, au demarat cercetări în peste 6000 de dosare având ca obiect traficul de droguri.

Alina Gorghiu a declarat că ”în aceste zile ne confruntăm în România cu o temă extrem de sensibilă, şi anume abuzul şi consumul şi traficul de droguri”.

”Este un fenomen despre care va trebui să vorbim şi să vorbim cu maximă seriozitate şi cu măsuri concrete. Din păcate, aşa cum am putut constata în ultimul timp fenomenul drogurilor s-a amplificat şi şi-a amplificat caracterul global, combaterea acestuia impunând colaborarea tuturor statelor”, a mai spus ministrul.

Alina Gorghiu a arătat că ”Strategia naţională a României în domeniul drogurilor pentru perioada 2022 – 2026 prevede faptul că este necesară interconectarea dimensiunii interne şi externe a politicii României în materie de droguri”.

”Pentru noi, este o provocare importantă combaterea traficului şi a consumului de droguri şi, în primul rând, destructurarea reţelelor de criminalitate organizată care acţionează în acest domeniu. La nivelul sistemului de justiţie, determinarea de a acţiona cu zero toleranţă împotriva traficului de droguri se vede din faptul că numai anul acesta, au demarat cercetări în peste 6000 de dosare având ca obiect traficul de droguri. Îi asigur pe cetăţenii noştri că vom continua tot aşa”, a mai spus ea.

Articolul precedentCristian Cioacă, eliberat din închisoare. Decizia instanței este DEFINITIVĂ
Articolul următorBucureştean prins cu droguri pe DN 7. Bărbatul se afla deja sub control judiciar pentru trafic de droguri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.