Adrian Năstase a transmis într-un mesaj că a fost reabilitat complet, după ce procurorii nu au contestat decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a admis la începutul lunii decembrie cererea de reabilitare judecătorească a fostului premier.

„Astazi, am aflat ca decizia instantei de fond, privitoare la cererea mea de reabilitare judecatoreasca, a ramas definitiva, nefiind contestata de procurori. Se incheie astfel o perioada de 16 ani de suferinte si nedreptati, pe care doresc sa le las in urma”, a scris Adrian Năstase. 

Fostul premier a mai scris însă că ce îi va rezerva viitorul rămâne de văzut, completând că a aflat că „nu” este singurul cuvânt care contează în politică.

„Puterea de a ajunge la acest moment mi-au dat-o membrii familiei mele, carora le multumesc inca o data. Ce-mi va rezerva viitorul, vom vedea impreuna. Oricum, am aflat de la presedintele Mitterand, ca singurul cuvant care conteaza in politica este cuvantul NU”, a mai completat Năstase. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, la începutul lunii decembrie, cererea de reabilitare judecătorească formulată de Năstase Adrian. Ca urmare a condamnărilor, fostul premier avea interdicţie de a fi ales şi de a ocupa o funcţie publică. Adrian Năstase a fost reabilitat în cazul ambelor sale condamnări, una în dosarul „Trofeul Calităţii” şi cealaltă în cauza cunoscută sub numele „Zambaccian”.

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentBărbat suspectat că a vandalizat autoturismele de la Parlament, reținut pentru 24 de ore
Articolul următorAdolescentul de 15 ani, acuzat că a provocat incendiul de la blocul din Constanța, arestat preventiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.