Cercetările în dosarul în care fostul ministru Daniel Chițoiu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă au fost extinse și pentru favorizarea făptuitorului, potrivit surselor realitateadinjustitie.net. Procurorii din Argeș verifică dacă fostul demnitar a fost favorizat în spital.

Ancheta a fost extinsă ca urmare a unui denunț. Procurorii fac cercetări ”in rem”, ceea ce înseamnă că verifică doar posibile fapte, fără ca cineva să fie pus sub acuzare. În urma investigației vor decide dacă se impune cercetarea unei persoane pentru această infracțiune.

Procurorii vor să vadă dacă fostul ministru Daniel Chițoiu a fost favorizat în spital, în perioada în care a fost internat.

Chițoiu, acuzat de ucidere din culpă

La începutul anului, fostul ministru a fost pus sub acuzare în cazul accidentului în care a fost implicat la sfârşitul anului trecut şi care s-a soldat cu decesul a două persoane.

În cauza aflată în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în legătură cu evenimentul rutier ce a avut loc în data de 26.12.2019, în jurul orei 12:10, pe DN7, în apropierea localităţii Zamfireşti, jud. Argeş, procuror din cadrul acestei unităţi de parchet a dispus, la data de 06.01.2020, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de numitul Chiţoiu Daniel cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, acesta dobândind calitatea de suspect în cauză”, a transmis parchetul la momentul respectiv.

În decembrie 2019, Daniel Chiţoiu a fost implicat într-un accident pe DN7. Mașina pe care o conducea s-a ciocnit cu un autoturism condus de un bărbat de 82 de ani, care a murit pe loc. Soţia bărbatului a decedat la spital.

Foto: Facebook

Articolul precedentScutea, noul procuror general, despre ”imunitatea” magistraților: Sunt destul de rezervată
Articolul următorDe ce a fost condamnată Andreea Cosma la 4 ani de închisoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.