În cursul zilei de ieri, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare la locuințele aparținând unor polițiști din cadrul IPJ Brașov, precum și la sediul unei subunități de poliție.

UPDATE 2 februarie –  În urma audierilor care au durat până la 3 dimineața, 5 persoane au fost reținute: 4 polițiști de la Codlea și un polițist de la Ghimbav. Faptele: luare de mită și abuz în serviciu. Context: nu au aplicat prevederile codului rutier.

Totodată, sunt puse în executare un număr de 13 mandate de aducere a persoanelor implicate, la sediul organului de urmărire penală. 

Activitățile procedurale se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea, de către șase lucrători MAI din cadrul I.P.J Brașov, a unor infracțiuni de corupție și asimilate, respectiv luare de mită, dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual. 

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere.

Activitatea se desfășoară cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupție din județele Argeș, Buzău, Brașov, Dâmbovița, Harghita, Sibiu, Prahova, precum și al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov. În cauză s-a beneficiat de sprijinul de cadrul Structurii centrale a DGA și de cel al DOS Brașov – BOS Covasna, din cadrul IGPR.
    
Precizăm că aceste activități sunt reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Parchetul Tribunalului Braşov:

Se fac 15 percheziţii, inclusiv la sediul unei institutii publice. Cercetarile se efetueaza intr-un dosar inregistrat in anul 2021 si ii vizeaza pe 6 politisti rutieri, dintre care 5 fac parte din cadrul Politiei Codlea si unul din cadrul Politiei Ghimbav. Faptele pentru care se fac cercetari sunt infracţiunile de luare de mita, dare de mita si abuz in serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. O parte din perchezitii sunt in curs si la sediul parchetului au fost aduse o parte dintre persoanele cercetate, dar urmeaza sa fie aduse toate la finalul perchezitiilor.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIRECȚIA GENERALĂ ANTICORUPȚIE

Articolul precedentMedicul Gheorghe Burnei, acuzat de mutilarea unor copii, scapă de acuzații. Mama unei paciente: „Îmi este ruşine”
Articolul următorFrații Tate, duși la DIICOT pentru percheziții informatice – Noi declarații din dubă: „Nu prezintă dovezi pentru că nu există”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.