Judecătorii vor primi combinezoane, halate, botoșei, bonete și mănuși, pe care să le poarte în timpul proceselor, potrivit unor surse. Măsura este menită să limiteze, pe cât posibil, răspândirea coronavirusului.

Ministerul Justiției a cerut instanțelor din țară să spună de câte astfel de echipamente de protecție au nevoie. În documentul obținut de Realitatea PLUS se arată că măsura se va aplica tuturor celor implicați în proces.

În conformitate cu prevederile Decretului Președintelui României nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență, în scopul asigurării de măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 vă adresăm solicitarea de a ne transmite centralizat, la nivel de curte de apel, numărul de echipamente de protecție (constând în combinezoane/halate, botoșei, măști, mănuși, bonete), necesare desfășurării activității în sala de judecată”, se arată în documentul trimis de minister instanțelor.

Ministerul a estimat că, în perioada stării de urgență, aproximativ 12 persoane iau parte la un proces.

Foto: realitatea.net

Articolul precedentCORONAVIRUS | Trafic ilegal de teste COVID-19 descoperit de polițiști
Articolul următorPeste 1.700 de sancțiuni pentru persoanele care se aflau nejustificat pe străzi. 22 încălcaseră izolarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.