Curtea de Apel Constanța a amânat cu o lună pronunțarea în dosarul în care fostul ministrul al Justiției Monica Macovei este cercetată pentru vătămarea corporală din culpă. Macovei a contestat condamnarea de 6 luni cu suspendare, pentru vătămarea corporală din culpă, primită, în primă instanță.

Magistrații Curții de Apel Constanța au analizat contestația depusă de Macovei și, potrivit surselor citate de Ziua de Constanța, au amânat pronunțarea pentru data de 24 octombrie 2024.

Ilie Constantin, motociclistul rănit în accidentul de pe DN39, prezent la ședința de judecată, a afirmat că Macovei încearcă să primească achitare în dosar.

Cazul Monica Macovei. Motociclistul rănit de fostul ministru va fi operat din nou! Bărbatul încă are resturi metalice în corp

 
 

„Păi, de ce a reziliat contractul cu primul avocat pe care l-a avut angajat?  Că nu i-a obținut achitarea. Exact așa s-a exprimat!”
 
Întrebat dacă aceasta s-a uitat la el, în sala de judecată, bărbatul a răspuns: „E certată cu mine, e supărată pe mine, nu vrea să vorbească”.

După ce magistrații Curții de Apel Constanța vor lua o hotărâre în acest caz, va rămâne definitivă.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, „la 08.10.2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie“.

 
 

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, condamnată la închisoare și muncă în folosul comunității, după ce a accidentat grav un motociclist
 
În motivarea deciziei, Judecătoria Mangalia arată, printre altele, că, prin conţinutul său concret şi prin atingerea gravă a valorilor sociale ocrotite de dispoziţiile art. 196 alin. 2 și 3 Cod penal, fapta săvârşită de inculpată prezintă gradul de pericol social ce caracterizează infracţiunea pentru care a fost cercetată în prezenta cauză“.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro.

Articolul precedentANCA ALEXANDRESCU, ALĂTURI DE MINISTRUL JUSTIȚIEI, ALINA GORGHIU, REPORTAJ MANIFEST DIN PENITENCIAR
Articolul următorGENERALII COLDEA ȘI DUMBRAVĂ NU SCAPĂ DE CONTROLUL JUDICIAR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.