Ancheta penală deschisă pe numele ofițerului pensionat din cadrul MAI va fi preluată de Parcehtul de pe lângă Înalta Curte de
Casație și Justiție (PICCJ), transmite instituția.

„Prin ordonanța procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost preluat dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal, constând în aceea că o persoană, infectată cu Covid-19 și internată la Spitalul de urgență ”Dr. Dimitrie Gerota”, nu a anunțat autoritățile că a efectuat deplasări în afara țării și cu privire la destinația avută. Întrucât nu a luat măsuri de autoizolare la domiciliu și a intrat în contact cu mai multe persoane, unele dintre acestea au fost la rândul lor infectate cu acest virus”, se arată în comunicatul PICCJ.

Potrivit unor surse, bărbatul a avut gradul de comisar-șef și a ocupat funcția de adjunct al Poliției Capitalei .

„Un bărbat de 60 de ani din București, caz confirmat în 9 martie. El era internat din 5 martie la Spitalul de Urgență al MAI Dimitrie Gerota pentru afecțiuni pulmonare. Ca urmare, a fost declanșată ancheta epidemiologică, în special din rândul personalului medical, și a fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală. Pacientul, care este ofițer în rezervă al MAI, susține că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim”.

Cercetările ulterioare au demonstrat că bărbatul a fost în Israel însă nu a vrut să declare acest lucru. În plus, el nu a stat în izolare și chiar s-a dus la serviciu, la ADP Sector 4, acolo unde a împărțit mărțișoare la peste 100 de femei. Întreaga sa familie a fost infectată, printre care se numără soția, fiul, nora însărcinată, nepotul de 3 ani și o prietenă care, de asemenea a călătorit cu bărbatul în Israel.

Articolul precedentDosar penal pentru divulgare de informații secrete, în cazul crizei cu noul coronavirus
Articolul următorSURSE: Procurorii verifică situația senatorului Chițac, infectat cu noul coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.