Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, va funcționa în România prin intermediul Direcției Naționale Anticorupție. Cel puțin asta prevede un proiect de lege pus astăzi în dezbatere publică de Ministerul Justiției.

Potrivit inițiativei, structura va avea cel mult zece angajați. Aceștia vor sprijini structura creată pentru anchetarea corupției la nivel înalt în Europa.

Prin proiect se propune înființarea în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a Structurii de sprijin a procurorilor europeni delegați în Romania, compusă din personal auxiliar de specialitate condus de un grefier-șef, care să funcționeze cu un număr maxim de 10 posturi. Se prevede că DNA va asigura personalul suport pentru activitatea zilnică a procurorilor europeni delegați. Potrivit Regulamentului, toate autoritățile naționale sunt obligate să asigure sprijin Parchetului European, însă tipul de sprijin diferă, fiind unul cu caracter permanent – prin intermediul Structurii de sprijin, respectiv unul cu caracter punctual, în funcţie de nevoile concrete în cadrul unui dosar, în ceea ce priveşte toate celelalte autorităţi. Numărul maxim de posturi va putea fi suplimentat, ulterior, prin hotărâre a Guvernului, în funcție de nevoile concrete în desfășurarea activității procurorilor europeni delegați în România”, potrivit propunerii Ministerului Justiției.

Conducerea Parchetului European a fost preluată de Laura Codruța Kovesi anul trecut. Fosta șefă a DNA are un mandat de șapte ani în fruntea noii structuri. 

Articolul precedentGeneralii din spatele „băieților deștepți” din Sănătate. Cum s-a îmbolnăvit sistemul medical
Articolul următorCum s-au îmbogățit „băieţii deştepţi” din Sănătate. Marius Oprea: Începe în anticamera directorului SRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.