Patru ani cu executare este pedeapsa stabilită de judecătorii de la Tribunalul Iași în cazul omului de afaceri Gruia Stoica, în dosarul privind privatizarea firmei Transbordare Vagoane Marfa. Decizia nu este definitivă.

Verdictul îl obligă să plătească, alături de alte persoane, aproape două milioane de euro.

Afaceristul este acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani. Faptele ar fi fost comise în urmă cu aproape 17 ani, în 2003.

În perioada 2003-2005, inculpații Stoica Gruia, Didila Vasile si Raducan Vasile, bazându-se pe relația de rudenie și încredere reciprocă, au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infractiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani elaborând un plan prin care să diminueze baza impozabilă a SC GFR SA si SC GFR-TVM SA, în scopul prejudicierii bugetului de stat, dupa care să ruleze mai multe sume de bani prin conturile bancare, astfel încât să creeze o aparență de legalitate a circuitelor comerciale fictive concepute și apoi să readucă sumele de bani folosite înapoi în conturile SC GFR SA”, potrivit procurilor.

Dosarul a fost trimis în instanță în urmă cu cinci ani însă abia acum procesul s-a terminat, în primă fază.

Ultimul cuvânt în dosar îl vor avea judecătorii Curții de Apel Iași. 

Articolul precedentUn medic din Gorj ar fi refuzat să consulte suspecții de COVID / Procurorii au deschis dosar penal
Articolul următorStatul poate lua bunurile puse sub sechestru în dosarele penale, dacă are nevoie de ele în timpul stării de urgență – DOCUMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.