A apărut motivarea magistraților în cazul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon, care a șocat opinia publică. Într-un scandal care a cutremurat sistemul medical, judecătorii au explicat de ce au decis eliberarea celor două doctorițe acuzate de omor. Detalii surprinzătoare despre relațiile tensionate dintre personalul medical au fost invocate de instamță, scoțând în prim-plan un conflict între medici și asistente, care ar fi contribuit la escaladarea situației.

Conform documentelor judiciare, tensiunile dintre asistente și medici ar fi jucat un rol important în deteriorarea climatului profesional de la spital. Această dușmănie internă, spun magistrații, ar fi generat o atmosferă de neîncredere și ostilitate, care ar fi putut influența modul în care pacienții erau tratați. Deși acuzațiile inițiale de omor au fost grave, instanța a considerat că nu există suficiente probe care să justifice menținerea medicilor în arest, motivând astfel eliberarea lor.

Cel de-al doilea magistrat a desființat toate motivele invocate de primul judecător. Acesta spune că nu sunt probe și nu se cunoaște cine a redus doza de adrenalină din injectomat.

Mai mult, magistratul invocă o stare de dușmănie dintre asistente și medici și că pe fondul acestei stări ar fi fost declarații contradictorii ale martorilor din acel dosar. De asemenea, explică judecătorul care le-a eliberat pe cele două și nu le-a mai impus absolut nicio măsură că în acest moment, acel apelativ de „doamna cu coasa” ar fi fost dat doctoriței în timp ce s-a desfășurat această urmărire penală și nu înainte. Adică nu era cunoscută la nivelul unității sanitare sub acest apelativ.

Acestea sunt principalele argumente ale instanței care le-a lăsat pe cele două doctorițe în libertate, fără nicio măsură.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentZORNĂIT DE CĂTUȘE PENTRU REȚEAUA COLDISTĂ. NOI PROBE, PE MASA PROCURORILOR: URMEAZĂ ZILE DECISIVE
Articolul următorTRIBUNALUL BUCUREȘTI DEZBATE AZI CEREREA SOCIOLOGULUI ALFRED BULAI DE ANULARE A MANDATULUI DE ARESTARE PREVENTIVĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.