Tribunalul București a decis miercuri, 28 august 2024, să mențină măsura controlului judiciar pentru frații Andrew și Tristan Tate, precum și pentru Georgiana-Manuela Naghel și Alexandra-Luana Radu, acuzați în două dosare DIICOT de trafic de persoane și alte infracțiuni. Decizia este valabilă pentru următoarele 60 de zile și poate fi contestată în termen de 48 de ore.

În motivarea deciziei, judecătorii au argumentat că procurorii DIICOT nu au prezentat probe suficiente pentru a demonstra că inculpații ar fi spălat bani sau că ar fi comis noi infracțiuni de trafic de persoane de la momentul deschiderii primului dosar penal. De asemenea, instanța a constatat că nu există suspiciuni că aceștia ar fi încercat să părăsească țara.

Tribunalul a subliniat că „nu există la dosar probe care să conducă la suspiciunea rezonabilă că inculpații (…) ar fi încercat spălarea banilor” și că „de la momentul în care grupul infracțional a fost destructurat, nu au fost comise noi infracțiuni de trafic de persoane”.

Această decizie vine în contextul în care frații Tate sunt acuzați în două dosare separate instrumentate de DIICOT. Ei au fost arestați inițial în decembrie 2023 și au petrecut trei luni în arest preventiv înainte de a fi plasați sub control judiciar.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentLIBERALII SE ÎNTÂLNESC PENTRU A DESEMNA CANDIDATUL PNL LA PREZIDENȚIALE. NICOLAE CIUCĂ, VALIDAT OFICIAL PENTRU COTROCENI
Articolul următorDESCINDERI DGA LA TIMIȘOARA: NOI CAZURI DE CORUPȚIE ÎN SISTEMUL MEDICAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.