Fostul director al Spitalului ”Malaxa” Florin Secureanu a fost condamnat la 5 ani şi 10 luni închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Decizia nu este, însă, definitivă. Secureanu a fost acuzat că a făcut plăţi nelegale către o firmă care a vândut spitalului produse fictive sau la suprapreţ.

Fostul manager a primit mai multe pedepse din care, prin contopire prin adăugarea unui spor, a rezultat o condamnare de 5 ani şi 10 luni, potrivit Agerpres.

În acelaşi dosar a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare Ionuţ Valentin Tănase, reprezentantul firmei care făcea afaceri cu spitalul condus de Florin Secureanu.

Pe latură civilă, Florin Secureanu a fost obligat de judecători să plătească Spitalului Malaxa daune de 482.815 lei, iar în solidar cu Ionuţ Valentin Tănase suma de peste 270.000 lei.

Pentru recuperarea acestor sume, instanţa a menţinut sechestrul pe bunurile lui Secureanu, respectiv cinci terenuri în judeţul Mureş, un apartament în Târgovişte, o casă în Dâmboviţa, un apartament în oraşul Târgu Ocna, precum şi un apartament şi o casă în Bucureşti.

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentProcurorii, puşi de instanţă să refacă dosarul poliţiştilor din Olt prinşi când iau mită
Articolul următorDecizia definitivă în procesul Colectiv, AMÂNATĂ din nou

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.