Partidul Social Democrat (PSD) ar fi suportat costurile pentru transportul lui Liviu Dragnea și al apropiaților săi pe Insula Belina, potrivit pilotului Constantin Apăvăloaie, patronul Cobrex Trans Brașov. Declarația a fost făcută în instanță, unde el a fost audiat în calitate de martor.

Bărbatul a declarat, la Tribunalul București, că firma pe care o administrează se ocupă cu transportul aerian.

“Arăt faptul că am fost o dată sau de două ori în zona brațului Pavel și a insulei Belina cu elicopterul, pentru a lasă sau lua pasageri. Arăt faptul că erau solicitate de domnul Liviu Dragnea, efectuând transporturi aeriene de mai multe ori. El era solicitantul curselor,
” a declarat Apăvăloaie.

Constantin Apăvăloaie a spus că acele curse au fost făcute în 2017. Întrebat de ce au fost făcute cursele, bărbatul a spus că a existat un contract cu Partidul Social Democrat: “în baza unui contract de prestări servciii încheiat între Cobrex Trans și PSD”, a afirmat el.

Bărbatul a vorbit și despre locul în care se ateriza.

Prima oară când m-am dus acolo, în 2015, era un câmp, o mlaștină. Am aterizat pe insula singur, fără a transporta vreo persoană. Erau multe bălării. În uma unui transport al domnului Dragnea, atunci când am aterizat pe insila am vorbit cu unul dintre administratorii de acolo solicitându-i să fie degajat terenul, întrucât în caz contrar nu mai aterizez acolo. Ulterior acesteia, m-am deplasat cu dl Dragnra pe insula și era acolo o platforma în construcție. Am observat că terenul era compactat și avea beton pe câțiva metri pătrați. Pe aia am aterizat în siguranță”, a mai spus Apavaloaie în sala de judecată.

Dâncu, citat în proces

La termenul viitor, pe 10 martie, va fi audiat un alt pilot. Pentru data de 24 martie, la tribunal a fost citat fostul vicepremier Vasile Dâncu, pentru a da și el declarație în calitate de martor.

În 2018, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Sevil Shhaideh. În dosarul „Belina” au fost trimise în instanță alte patru persoane, printre care și fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea.

În anul 2013, prin acțiunea concertată a unor persoane cu funcții publice, părți din Insula Belina și Brațul Pavel (cu suprafață de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziții legale”, a transmis DNA la momentul respectiv. Cei vizați în dosar au negat acuzațiile.

Foto: Facebook

Articolul precedentDe ce a fost condamnată Andreea Cosma la 4 ani de închisoare
Articolul următorScandalul pensiilor speciale: Curtea de Apel Constanța renunță la protest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.