Caz șocant scos la iveală de procurorii DIICOT! O tânără de 23 de ani ar fi fost obligată să se prostitueze din decembrie 2019 și până în această lună, deși este infectată cu HIV și nu a urmat indicațiile medicilor, potrivit anchetatorilor. Fata ar fi fost umilită de cei doi bărbați care ar fi pus-o să întrețină relații sexuale pe bani.

Inculpații dețineau controlul total asupra persoanei vătămate și o tratau ca pe un sclav aducător de profit, însușindu-și nu numai banii câștigați de aceasta din prostituție, dar și limitându-i posibilitatea de mișcare. Pentru a o umili și a-i demonstra autoritatea pe care o dețin asupra sa, unul dintre inculpați i-a cerut victimei să iasă din casă și să stea în frig dezbrăcată, pe timp de noapte și iarnă, sub amenințarea unor agresiuni sexuale îndreptate împotriva copiilor victimei”, potrivit DIICOT.

Sumele de bani ar fi fost negociate cu fiecare client. Aceștia ar fi plătit între 150 și 200 de lei pentru o oră, iar în situația deplasării la domiciliul clientului de 300 de lei plus transportul cu taxiul, mai arată procurorii.

Tânăra nu a respectat tratamentul

Din actele medicale existente la dosarul cauzei rezultă că victima este înregistrată ca fiind diagnosticată cu virusul HIV din 18.05.2018 și până în prezent aceasta nu a respectat indicațiile medicale de dispensarizare și tratament și a pus în pericol sănătatea a numeroase persoane prin întreținerea de relații sexuale neprotejate cu acestea”, susțin cei de la DIICOT.

A spus că are simptome de coronavirus

La flagrant, tânăra le-a spus anchetatorilor că prezintă simptomele specifice infectării cu COVID-19. Ea a fost trimisă în carantină.

La data de 15.03.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Sălaj au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpaților, moment în care partea vătămată a afirmat că prezintă simptome de coronavirus. Din cauza situației de fapt din care rezulta că victima a intrat în contact cu foarte mulți bărbați într-un interval foarte scurt de timp, s-a solicitat sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, care împreună cu medicii Spitalului Județean de Urgență Zalău au hotărât trimiterea acesteia, pentru o perioadă de 14 zile, într-un centru de carantină, perioadă în care i se vor efectua și o serie de analize medicale specifice persoanelor infectate cu virusul HIV”, mai arată anchetatorii.

Procurorii le cer celor care știu că au întreținut relații sexuale cu tânăra să se testeze.

Persoanele care au cunoștință cu privire la faptul că ar fi apelat la serviciile persoanei vătămate sunt rugate să contacteze procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj și să efectueze de urgență analize pentru a stabili dacă au fost sau nu infectate cu virusul HIV”, a mai transmis parchetul.

Articolul precedentPolițiști suspectați de infecție cu noul coronavirus | 14 agenți, în izolare – SURSE
Articolul următorDosar penal pentru românul care a venit cu avionul din Spania deși are coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.