Judecătoarea Nicoleta Nolden, de la Curtea de Apel București, a fost detașată de Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la Ministerul Justiției, începând din data de 18 martie 2020. Solicitarea de detașare a fost făcută chiar de Cătălin Predoiu.

Detașarea a fost decisă cu majoritate de 7 la 4 în Secția pentru judecători, potrivit unui document publicat de instituție.

Cine este Nolden

Nicoleta Nolden a menținut, în funcție, după pensionare, un judecător al Secției Speciale.

Tot ea a anulat o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii care stabilea detalii legate de tragerea la sorți a completurilor de cinci judecători de la Instanța Supremă. Liviu Dragnea a invocat decizia judecătoarei ca argument în încercarea de a obține anularea condamnării din dosarul DGASPC Teleorman.

Predoiu a invocat experiența

Ministrul Justiției a declarat, în urmă cu câteva săptămâni, că a cerut detașarea judecătoarei Nicoleta Nolden la Ministerul Justiției pentru că volumul de activitate din minister este foarte mare iar aceasta are experiență.

Avem un volum foarte mare de muncă la minister și avem nevoie de oameni cu experiență, care să proceseze teancurile de lucrări care intră zilnic în minister de la direcții, cabinete și așa mai departe. Este o poziție care vizează un travaliu tehnic, un demers tehnic, nu e vorba de orientarea politicilor ministerului, asta se face la nivel de ministru, secretari de stat”, a declarat Cătălin Predoiu.

Foto: evz.ro

Articolul precedentDosar penal pentru românul care a venit cu avionul din Spania deși are coronavirus
Articolul următorSe cer pedepse uriașe pentru suspecții care nu respectă izolarea și carantina | Până la 15 ani dacă victima infectată moare – PROPUNEREA COMPLETĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.