Femeia din București care a cerut, în instanță, suspendarea unor prevederi din Ordonanța militară 3 a pierdut procesul. Aceasta acuză că ordonanța prin care au fost impuse restricțiile de circulație discriminează persoanele care au peste 65 de ani.

Admite excepţia inadmisibilităţii capătului de cerere privind suspendarea executării actului administrativ pe calea ordonanţei preşedinţiale. Respinge ca inadmisibilă pe calea ordonanţei preşedinţiale cererea de suspendare a executării dispoziţiilor art. 2 şi 3 din Ordonanţa militară nr. 3 din 24.03.2020”, potrivit judecătorilor.

Decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

Prevederile pe care femeia din București le-ar vrea suspendate sunt:

Art. 2. – Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:

  1. a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;
  2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  3. c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;
  4. d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 3. – Circulația persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

Pentru că ordonanța a fost emisă de un minister, Tribunalul, unde a fost deschis procesul, a considerat că judecătorii de la Curtea de Apel București au competența să dea un verdict, așa că dosarul a fost declinat.

Prevederile au fost modificate prin Ordonanța 4, astfel că cei care au peste 65 de ani pot rezolva problemele medicale toată ziua.

Articolul precedentVIDEO Primar din Tulcea, prins în flagrant în timp ce lua șpagă. Edilul purta mănuși și mască
Articolul următorMario Iorgulescu scapă de arestarea în lipsă! Curtea de Apel București a anulat mandatul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.