Este anchetă în Sectorul 3, după ce un vârstnic de 86 de ani a fost la un punct de a cădea pradă unor femei care voiau să-l jefuiască. Procurorii susțin că acestea s-ar fi folosit de starea de urgență pentru a intra în locuința bărbatului.

Marți, bătrânul a fost vizitat de cele două femei, care ar fi prezentat un document care să ateste că îi pot dezinfecta casa, susțin procurorii.

La data de 24.03.2020, în jurul orei 13:50, profitând de situația prilejuită de starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195 din 16.03.2020, inculpatele, purtând măști și mănuși chirurgicale, s-ar fi prezentat la adresa persoanei vătămate în vârstă de 86 de ani, din București, sector 3, unde i-ar fi prezentat acestuia din urmă o legitimație aparținând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului București), pretinzând că au venit în control și că doresc să dezinfecteze apartamentul persoanei vătămate cu o substanță împotriva coronavirusului”, potrivit parchetului.

În timp ce una dintre femei l-ar fi ținut de vorbă pe proprietar, cealaltă ar fi încercat să fure din locuință.

Viciind consimțământul persoanei vătămate, inculpatele l-ar fi convins pe acesta să le permită accesul în locuință, deși inculpatele nu aveau acest drept, unde una dintre inculpate i-ar fi distras atenția persoanei vătămate, purtând o conversație în sufragerie, iar cealaltă inculpată ar fi început să pulverizeze prin casă cu o soluție dintr-o sticlă inscripționată „Igienol”, pătrunzând în toate încăperile cu intenția de a sustrage bunuri”, spun anchetatorii.

Planul celor două femei a fost dat peste cap de o vecină care a sunat la poliție. Individele au fost reținute.