Este anchetă în Sectorul 3, după ce un vârstnic de 86 de ani a fost la un punct de a cădea pradă unor femei care voiau să-l jefuiască. Procurorii susțin că acestea s-ar fi folosit de starea de urgență pentru a intra în locuința bărbatului.

Marți, bătrânul a fost vizitat de cele două femei, care ar fi prezentat un document care să ateste că îi pot dezinfecta casa, susțin procurorii.

La data de 24.03.2020, în jurul orei 13:50, profitând de situația prilejuită de starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195 din 16.03.2020, inculpatele, purtând măști și mănuși chirurgicale, s-ar fi prezentat la adresa persoanei vătămate în vârstă de 86 de ani, din București, sector 3, unde i-ar fi prezentat acestuia din urmă o legitimație aparținând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului București), pretinzând că au venit în control și că doresc să dezinfecteze apartamentul persoanei vătămate cu o substanță împotriva coronavirusului”, potrivit parchetului.

În timp ce una dintre femei l-ar fi ținut de vorbă pe proprietar, cealaltă ar fi încercat să fure din locuință.

Viciind consimțământul persoanei vătămate, inculpatele l-ar fi convins pe acesta să le permită accesul în locuință, deși inculpatele nu aveau acest drept, unde una dintre inculpate i-ar fi distras atenția persoanei vătămate, purtând o conversație în sufragerie, iar cealaltă inculpată ar fi început să pulverizeze prin casă cu o soluție dintr-o sticlă inscripționată „Igienol”, pătrunzând în toate încăperile cu intenția de a sustrage bunuri”, spun anchetatorii.

Planul celor două femei a fost dat peste cap de o vecină care a sunat la poliție. Individele au fost reținute.

Articolul precedentOrdonanța militară nr. 3/2020. Textul integral
Articolul următorMedic din Dolj, cercetat pentru că nu ar fi trimis în izolare doi români veniți din străinătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.