Șase procurori au fost selectați pentru a face parte din Parchetul European, for condus de fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi. Printre aceștia, anchetatori care lucrează, în prezent, la Direcția Națională Anticorupție și la Parchetul General.

Selecția a fost făcută în urma interviurilor derulate în ultimele zile în fața unei comisii mixte, din care au făcut parte inclusiv ministrul Justiției și președintele CSM. Potrivit informațiilor Realitatea din Justiție, cei șase procurori sunt:

  1. Cristina Bunea, procuror la Parchetul General
  2. Jean Uncheșelu, procuror la DNA
  3. Florin Munteanu, procuror în Iași
  4. Elena Grecu, procuror la DNA
  5. Ana Dana, procuror la DNA
  6. Irina Constantin, procuror la DNA

Uncheșelu este procurorul care l-a anchetat pe fostul premier Victor Ponta în dosarul Turceni Rovinari, în vreme ce Elena Grecu s-a remarcat prin candidatura depusă pentru șefia DNA, după plecarea Laurei Codruța Kovesi.

În România trebuie delegați 15 procurori care să lucreze în cadrul forului european, astfel că, cel mai probabil, procedura va fi reluată pentru locurile rămase.

Parchetul European va efectua investigații transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE de peste 10.000 EUR sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane EUR.

Foto: EPA-EFE/Stephanie Lecocq

Articolul precedentVINERI, ora 18, la Culisele Statului Paralel – Istoria decăderii și distrugerii Combinatului SIDEX Galați
Articolul următorAu început AUDIERILE cadrelor medicale, după tragedia de la Balș. S-a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.