66 de inculpați au fost condamnați luna trecută, prin 35 de hotărâri judecătorești definitive, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A., se arată într-un raport al instituției. Printre aceștia se află primari, polițiști, un profesor și doi manageri de spitale.  

DNA menționează în comunicatul transmis miercuri, citat de realitatea.net, că între cei condamnați definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții: un președinte și un secretar general al Camerei de Comerț și Industrie a României, 4 ofițeri de poliție, un primar de oraș, 4 primari de comună, un avocat, doi manageri de spital, un profesor universitar facultate de medicină și un administrator club de fotbal.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 66 de inculpați variază între 9 ani și 6 luni închisoare și 1 an si 6 luni cu amânarea aplicării pedepsei.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă. În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare, a mai transmis instituția. 

Detalii despre condamnări se regăsesc pe pagina de internet a DNA , la adresa www.pna.ro , secțiunea ”Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentFostul șef DNA Călin Nistor și fostul procuror general Tiberiu Nițu se pensioneză
Articolul următorRealitatea.net, poziție de top în online-ul românesc și în luna decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.