Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, a fost achitat, vineri, de judecătorii Curții de Apel Brașov. Decizia instanței nu este una definitivă. Edilul a fost trimis în judecată în luna februarie 2016.

Alături de Scripcaru au fost achitate, în același dosar, alte 11 persoane. Cum verdictul nu este definitiv, dosarul va ajunge, în apel, la Instanța Supremă.

Procurorii DNA îl acuză pe George Scripcaru de abuz în serviciu și luare de mită.

În perioada 2011-2012, inculpatul Scripcaru George, în calitate de primar al municipiului Brașov, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații David Mihai Ciprian și Pop Călin Silviu, a acționat și a determinat funcționari din cadrul Primăriei Brașov/ Consiliului Local Brașov și angajați din cadrul SC Cet SA și SC Tetkron SRL să-și exercite defectuos atribuțiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte/ convenții cu firma acestuia din urmă, urmărind obținerea, atât pentru sine, cât și pentru această societate și persoanele care o administrau, a unor foloase necuvenite”, susțineau anchetatorii la momentul trimiterii în judecată.

Potrivit anchetatorilor, pe parcursul derulărilor unui contract, edilul ar fi dat undă verde decontării unei sume în mod ilegal.

Pe parcursul derulării contractului, primarul Scripcaru George a aprobat decontarea unor sume pretinse de firma inculpatului Pop Călin Silviu pentru lucrări neexecutate, nejustificate sau supraevaluate, cu consecința prejudicierii bugetului local cu suma de 1.914.926,15 lei, care reprezintă totodată un folos necuvenit pentru societatea respectivă”, mai arată sursa citată.

Primarul Brașovului a negat acuzațiile DNA.

Foto: Primaria Municipiului Brașov

Articolul precedentDosar penal la Buzău după reducerea numărului de autobuze
Articolul următorAlertă la Penitenciarul Deva, după ce un deținut a fost confirmat cu COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.