Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă, anchetată pentru fapte de corupție, a fost arestată preventiv în această seară de Tribunalul Sălaj. Daniela Coța, care a sfătuit-o pe Dăncilă pe probleme de tineret și sport, este acuzată de aproape trei sute de încălcări ale legii.

În calitate de reprezentanți ai clubului de volei din Zalău, Coța și soțul său ar fi obținut finanțări ilegale de peste 1,2 milioane de lei din bugetul local. Pentru asta ar fi prezentat documente false sau inexacte.

Cei doi inculpați, in calitate de reprezentanți ai Volei Club Municipal Zalău, în perioada 2017-2020, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi obținut pe nedrept peste 1.200.000 lei din bugetul local al Municipiului Zalău, cu titlu de finantari nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte”, spun procurorii.

În plus, după ce ar întocmit alte 228 de documente false, din care reieșea că ar fi plătit jucători și antrenori, și-ar fi băgat în buzunare peste 1,9 milioane de lei, din fondurile clubului. Anchetatorii spun că după ce au ridicat primele probe de la clubul sportiv, cei doi ar fi depus la ANAF documente pentru ca totul să pară în regulă. 

Daniela Coța a fost reținută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj iar, ulterior, la cererea anchetatorilor, judecătorii au arestat-o preventiv.

Foto: bursa.ro

Articolul precedentCine sunt protejații greilor din Servicii. Probleme pentru afaceristul „Licitație la minut”
Articolul următor100% TU DECIZI! Cum s-a cățărat în vârf baronul „Portofel”, Marian Oprișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.