Procurorii DNA au prins în flagrant un bărbat cu o mită de 50.000 de euro. Banii ar fi trebuit să ajungă la un director Romgaz care, însă, este martor în dosar, potrivit unor surse Realitatea PLUS.

Banii ar fi fost dați în legătură cu un contract de vânzare-cumpărare.

În perioada 28 aprilie – 11 mai 2020, inculpatul ar fi promis că îi va oferi suma de 200.000 euro unei persoane cu funcție de conducere într-o companie națională (martor) pentru ca aceasta, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania națională respectivă în calitate de cumpărător și o firmă privată în calitate de vânzător, fiind apoi autentificat la notariat. Obiectul contractului era achiziționarea, de către compania națională, a unei suprafețe de teren”, spun procurorii.

Procurorii au organizat flagrantul când bărbatul ar fi dat 50.000 euro.

La data de 11 mai 2020, inculpatul i-a dat martorului, în numerar, un avans de 50.000 euro din suma promisă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, mai arată DNA.

Persoana care ar fi dat mita a fost reținută iar procurorii vor cere arestarea preventivă.

Articolul precedentLovitură pentru DNA în dosarul Sorinei Pintea | Ce au decis judecătorii
Articolul următorDosarul cu miză de peste 600 milioane de euro de la IGSU, în stand by ca urmare a epidemiei de coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.