Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a fost pus sub acuzare de procurorii de la DIICOT. Parchetul a anunțat că anchetează 16 persoane. Potrivit surselor realitateadinjustitie.net, Ștefănescu este cercetat pentru trei infracțiuni.

Capetele de acuzare în cazul lui Codrin Ștefănescu sunt:

  • constituirea unui grup infracțional organizat
  • șantaj (formă agravantă)
  • folosirea influenței ori autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite

Acuzațiile i-au fost aduse la cunoștință lui Ștefănescu în cursul zilei de vineri, când a fost citat la sediul DIICOT din Reșița în calitate de suspect.

DIICOT: S-a urmărit preluarea controlului asupra instituțiilor

La sfârșitul anului 2018, la nivelul județului Caraș-Severin s-a constituit un grup infracțional organizat având drept scop obținerea unor profituri materiale prin subordonarea cât mai multor instituții publice (prin șantajarea conducătorilor acestor instituții), care să le asigure accesul la banii publici și, implicit, posibilitatea de a-i împărți între membrii grupului”, acuză procurorii.

Potrivit DIICOT, membrii grupului s-ar fi folosit, în decembrie 2018, de posibilitatea numirii unei persoane apropiate la conducerea organizației județene a unui partid politic, în scopul preluării controlului asupra tuturor instituțiilor publice de la nivelul județului Caraș-Severin și asupra altor unități publice, care dispun de fonduri financiare importante.

Pentru preluarea controlului asupra instituțiilor publice din județul Caraș Severin, grupul infracțional urmărea schimbarea din funcții a șefilor acestor instituții publice și înlocuirea acestora cu persoane obediente sau apropiate de liderii grupării”, precizează procurorii.

Pentru a putea face schimbări, cei din grupare ar fi inventat abateri disciplinare grave, pe care le-ar fi pus în sarcina celor pe care doreai să-i schimbe.

Ștefănescu se declară nevinovat

La ieșirea de la audieri, Codrin Ștefănescu a declarat că structura centrală nu s-a implicat niciodată în deciziile luate la nivel județean în ceea ce privește numirile în funcții, dar că este convins de nevinovăția colegilor din Caraș-Severin, potrivit expressdebanat.ro.

Astfel de anchete legate de numiri și deznumiri din cadrul PSD Caraș au loc peste tot în țară, în toate organizațiile județene, nu numai la noi, ci la fiecare partid și n-aș vrea să se creeze un precedent periculos prin care organele să ancheteze astfel de lucruri. Sunt convins de nevinovăția colegilor mei. Este o organizație puternică, care a obținut foarte multe voturi în alegerile europarlamentare și prezidențiale. Am încredere că vor fi uniți și că această anchetă va scoate la iveală adevărul”, a spus Ștefănescu.

Fostul secretar general al PSD a mai spus că, în această calitate, a fost în Caraș-Severin doar de două ori.

Foto: expressdebanat.ro


Articolul precedentOFICIAL: DNA vrea să reia o anchetă legată de posibile ilegalități la Spitalul Bagdasar Arseni
Articolul următorBREAKING NEWS: Sorina Pintea, prinsă în flagrant de DNA, într-un dosar de luare de mită – SURSE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.