Este ziua decisivă pentru procuroarea lui Liviu Dragnea! Instanța anunță dacă Alexandra Lăncrănjan poate fi cercetată de Secția Specială. Demersul poate duce la înlăturarea ei din dosarul Tel Drum, în care l-a pus sub acuzare pe fostul șef PSD, relatează Realitatea PLUS.

Miza este legată de dosarul Tel Drum. Alexandra Lăncrănjan este procuroarea care l-a pus sub acuzare în urmă cu trei ani pe Liviu Dragnea pentru fraudă cu fonduri europene și guvernamentale într-un dosar în care prejudiciul este uriaș: aproape 30 de milioane de euro. 

În acel dosar, există mai multe capete de acuzare pe numele lui Liviu Dragnea. Deși a negat în permanență aceste fapte, ancheta este pe final pentru că fostul lider al PSD a fost de curând inclupat de Lăncrănjan.

În ceea ce privește demersul Secției speciale, instituția vrea ca ancheta legată de procuroare să fie reluată. Vorbim de un dosar mai vechi în care deja s-a stabilit că această procuroare nu a încălcat legea. Cu toate astea, Secția specială vrea să reia cercetările. Pentru a face acest lucru are însă nevoie de undă verde de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dacă va obține acest accept, ar ancheta-o și, mai apoi, ar trimite-o în judecată pe Alexandra Lăncărjan. Dacă magistrații vor stabili în cele din urmă că probele împotriva sa au fost strânse legal de Secția specială, atunci aceasta ar suspendată din Direcția Națională Anticorupție și, implicit, din dosarul Tel Drum, dacă nu-l va trimite în instanță până la momentul respectiv. 

Sursa: Realitatea de Teleorman

Articolul precedentMarți la ora 18:00 Spovedania lui Rizea la „Culisele statului paralel”: Cine se teme, cine vrea să-l facă să tacă
Articolul următorFals polițist reținut după ce a cerut bani de la o persoană care încălcase regulile autoizolării!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.