Poliția Locală Brăila a făcut primele confiscări ale unor mijloace de transport folosite la depozitarea ilegală a gunoaielor pe domeniul public. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, care a spus prin intermediul unei postări făcute pe Facebook, că aceste acțiuni vor continua până când fenomenul va fi stopat. Asta în ciuda reacțiilor uneori violente a celor vizați. 

Joi, 18 februarie, a fost confiscată prima căruță, iar sâmbătă, 20 februarie, la ora 7.15, a fost confiscat primul autovehicul. În ambele cazuri, posesorii vehiculelor au fost amendați și cu câte 30.000 lei.

Căruțașul surprins asupra faptei i-a amenințat în primă instanță pe polițiștii locali, când a văzut că este filmat, încercând să-i intimideze cu o lopată. Ulterior, după ce a fost oprit de polițiștii locali, a trecut de la amenințări la rugăminți, promițând că nu va mai arunca gunoaie niciodată și implorând să nu i se ia căruța. Primarul Dragomir spune că respectivul căruțaș a mai fost prins aruncând deșeuri pe domeniul public, ultima dată pe 5 februarie a.c., când a fost amendat de Poliția Locală cu 1.000 de lei.

”În filmare se vede clar cum de la violență, făptașii trec la rugaminți. Nu ne mai impresionează nimic. Nu mai aruncați gunoi ca să vă păstrați mașina sau căruța. Gata, AJUNGE !!! Dacă vrem un oraș curat trebuie să luăm atitudine!!!

Dacă cumva ….. credeți că acești indivizi au aruncat acum prima dată gunoiul pe câmp, nu este asa ..… pe 05.02.2021 au mai fost prinși și amendați cu 1.000 de lei fiecare. Acum vor avea ce povesti la cei ca ei …..
Dacă cumva credeți că nu vor plăti amenzile … nu este așa. Vor fi executați silit (dacă au bunuri în proprietate sau venituri) sau dați în judecată (dacă nu au bunuri în proprietate sau venituri) pentru ca amenzile să se transforme în ore de muncă în folosul comunității ….. nu mai scapă niciodată !!!
30 de ani primaria a adunat gunoiul de pe domeniul public ….Ei au depozitat la loc ….. Ne-am săturat să strângem după ei !!!
30 de ani mass-media, instituțiile publice și ONG-urile au încercat să facă educație …..Ei au continuat să arunce ….. Noi să stângem …… Cu acei bani puteam face altceva !!!
30 de ani am pierdut vremea …..Uneori ….. civilizația se impune prin masuri dure ….. Acum amendăm și confiscam !!!

Mijloacele de transport auto confiscate vor fi vândute și veniturile vor intra la bugetul național (nu la cel local, dar nu acest lucru contează) iar căruțele vor fi distruse.

Ca și în alte situații delicate, avem puterea de a lua cele mai dure măsuri. Ne asumăm și aceste lucruri!!!” spune primarul Marian Dragomir.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentGrupare de traficanți de droguri din București și Ilfov, destructurată de mascați
Articolul următorPROTEST în fața Ministerului Justiției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.