Sute de dosare de pensii pe caz de boală au fost falsificate de medicii și asistentele din Galați. Cadrele medicale au fost date de gol chiar de către beneficiarii acestor pensii, după ce aceştia s-au îmbătat la o pomană organizată în satul în care locuiau, potrivit  realitatea.net

Cea mai mare pedeapsă a primit-o asistenta medicală Luminiţa Gabriela Tirim, condamnată la 4 ani închisoare pentru luare de mită. Adriana Ionescu, Gheorghiţă Măru şi Ioan Tofan au primit câte 2 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită (fapte din perioada 2009-2011).

Procurorii anticorupţie s-au sesizat în acest caz după ce conducerea Casei de Pensii din Galaţi a primit o scrisoare anonimă despre un incident petrecut în 2011 în comuna gălăţeană Rediu, la o pomană.

După ce s-au îmbătat, patru beneficiari de pensii fabricate cu ajutorul asistentei Tirim au povestit altor persoane cum au dat şpagă „pentru a rezolva cu pensia”. De altfel, în amintita localitate exista deja un precedent, după ce o persoană pensionată pe caz de boală pentru că ar fi oarbă a provocat un accident de circulaţie, prilej cu care s-a constatat că avea probleme doar la un singur ochi, în vreme ce cu celălalt vedea perfect.

Potrivit anchetei, în perioada decembrie 2011 – mai 2012 (adică în doar o jumătate de an), au fost falsificate nu mai puţin de 446 de dosare de pensie de invaliditate, pe baza cărora s-au plătit pensii necuvenite în sumă de 1,3 milioane de lei. 

În cazul a 65 dintre aceste dosare actele medicale au fost falsificate cu ajutorul unui copiator color, fiind folosite ştampila şi parafa medicului Doina Fedulov. 

Ulterior, activitatea de control a fost extinsă şi pentru perioada 2009-2011, prilej cu care au mai fost descoperite alte 322 de dosare cu probleme, prejudiciul total creat fiind de peste 500.000 de euro.

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentPercheziții în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală
Articolul următorRomânia, acaparată de caracatița Mossadului. Cine se află în spatele retrocedărilor cu cântec și cum au ajuns proprietățile românești pe mâna străinilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.