Printr-o decizie luată în această seară, Curtea de Apel Brașov a respins contestațiile celor 7 inculpați în dosarul șpăgilor din spitalele Covid din județele Brașov și Harghita!

Astfel, Curtea de Apel menține decizia magistraților de la Tribunalul Brașov, de arest preventiv pentru 30 de zile.

Solutia pe scurt: În baza art. 204 Cod procedură penală rap. la art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Popa Marius Cristian, Kadas Iluna Marius Andrei, Ionescu Ramona Delia, Lukacs Antal, Balint Eniko, Mirică Emanoil şi Bertea Doru Dumitru împotriva încheierii penale nr. 119/UP/04.12.2020 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov în dosar nr. 3765/62/2020, pe care o menţine. Ia act de retragerea contestaţiei de către SC Chantel Sante SRL, prin reprezentant legal. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul interpretului de limba maghiară, în cuantum de 185,2 lei rămâne în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 313 lei rămâne în sarcina statului şi se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Braşov. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă fiecare dintre inculpaţii contestatori la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de câte 100 lei fiecare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu azi, 09.12.2020.

Dosarul procurorilor DNA are ca obiect presupusa atribuire frauduloasă, de către persoane din conducerea unor spitale din județele Brașov și Harghita, a unor contracte prin care unitățile respective ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nici nu îndeplineau condițiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare.

Pentru atribuirea contractelor preferențiale plătite din bani publici, spitalele în cauză ar fi organizat proceduri formale prin care să fie desemnată câștigătoare o anumită firmă.

În schimb, persoane din conducerea spitalelor și/sau persoane cu ascendent și influență asupra acestora ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei respective.

Din cercetări a reieșit că activitățile frauduloase ar fi avut loc în perioada 2019 – 2020, prejudiciul în dauna spitalelor s-ar ridica la suma totală de 1.669.234 lei, iar sumele de bani date/promise de reprezentantul firmei respective ar varia între 5.000 euro și 89.000 euro.


Sursa: Realitatea de Harghita
Articolul precedentFostul șef al Serviciului de Expertiză medicală din cadrul CJP Bihor, trimis în judecată! În circa o lună, a luat șpagă de la 500 de pacienți
Articolul următorDosar penal după ce un câine a fost găsit spânzurat! Oamenii legii caută vinovatul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.