Ministrul Justiţiei a transmis un mesaj la împlinirea a trei ani de la violenţele din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei. Stelian Ion a anunțat că așteaptă o anchetă corectă și rapidă pentru aflarea adevărului „foarte clar”.

„Am aşteptarea unei anchete corecte, rapide şi în urma căreia să aflăm adevărul foarte clar în dosarul 10 august. Cred că suntem la limita noţiunii de durată rezonabilă de soluţionare a acestui dosar. Trei ani de zile în care opinia publică a aşteptat o soluţie în acest caz reprezintă o perioadă lungă de timp şi există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit acest dosar”, a transmis, marţi, Stelian Ion.

Dosarul violențelor de la mitingul Diasporei din 10 august 2018 este redeschis în acest moment şi se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde „se judecă solicitări prin care se cere să se constate că s-a tergiversat soluţionarea dosarului”, amintește Stelian Ion.

„Dacă instanța va considera că s-a depășit durata rezonabilă, se va stabili o bornă în timp până când ar trebui să se finalizeze acest dosar. Am convingerea că dosarul 10 august nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluției, și vom putea afla curând adevărul”, a scris ministrul Justiției în mesajul postat pe Facebook, la trei ani de la protestul care a marcat ultimii ani în România.
 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentMinistrul Justitiei, Stelian Ion, il critica dur pe șeful Inspecției Judiciare: Asistăm la o veritabilă acțiune de intimidare a judecătorilor și procurorilor
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. 10 august. Activiștii au dinamitat statul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.