Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion (USR), spune că actualul titular de la portofoliul justiției, Cătălin Predoiu (PNL), îi induce în eroare pe oficialii europeni.

„Îi solicit ministrului Cătălin Predoiu să nu încerce să inducă în eroare oficialii europeni! Cooperarea României în plan internațional trebuie să fie bazată pe corectitudine și loialitate, nu pe tactici înșelătoare. Afirmația ministrului Predoiu făcută în fața vicepreşedintei Comisiei Europene şi a comisarului european pentru justiţie potrivit căreia “actualul program de guvernare al României este unul foarte ambiţios în domeniul Justiţiei şi include explicit obiectivele MCV, inclusiv adoptarea modificărilor la Codul penal şi Codul de procedură penală, Legile Justiţiei şi desfiinţarea SIIJ” este plină de neadevăruri”, a scris Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

„Programul de guvernare este un amalgam de generalități și abureli, fără angajamentele ferme pe care le așteaptă Comisia Europeană, societatea românească, dar și partea reformatoare a sistemului judiciar. Nu am văzut nicio propunere de îmbunătățire și echilibrare reală a procedurii de numire a procurorilor de rang înalt, nicio reformă a CSM, nu am văzut decât o scamatorie pe care actualul guvern o propune pentru așa-zisa desființare a SIIJ (cu reînființarea ei sub o altă denumire)”, a adăugat acesta.

„Domnule ministru, ați depus un jurământ, încercați să îl respectați! Dacă Iohannis, Mateescu, Grindeanu, Vicol, clanurile pesediste și peneliste nu vă vor lăsa să faceți reforme reale, măcar fiți onest în fața Dvs și a partenerilor europeni și nu ne faceți de râs! Încercați să vă emancipați de interesele obscure care vizează justiția! Dumneavoastră ați mai primit în trecut, în rapoartele MCV, un cartonaș galben pentru încălcarea recomandărilor Comisiei Europene prin încălcarea avizelor Secției pentru procurori a CSM, nu persistați în greșeală! Întăriți-vă coloana vertebrală! Va fi greu, vă vor ataca și vor încerca să scape imediat de Dvs, dar poate veți rezista și veți reuși ce n-au reușit alții”, a mai scris fostul ministru al justiției.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentLiderul ALDE Brașov și fostul primar PSD de la Cristian, CONDAMNAȚI pentru infracțiuni de corupție
Articolul următorS-a început urmărirea penală în dosarul copilului de 13 ani, împușcat din greșeală, în Tulcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.