Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege care modifică articolul 54 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară. Astfel, iniţiativa legislativă prevede ca doi judecători că formeze completurile de judecată a cauzelor de apel şi nu trei, cum a vrut Liviu Dragnea. Legea merge la promulgare.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art.54 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, în sensul stabilirii regulii judecării apelurilor în complet de 2 judecători, şi nu în complet de 3 judecători, aşa cum se prevede, în prezent, în cuprinsul art. 54 alin. (2) din actul normativ de bază.

Potrivit iniţiativei legislative, legea ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2022. Iniţiativa de lege mai prevede că „recursurile se judecă în complet format din 3 judecători, cu excepţia cazurilor în care legea prevede altfel”.

Votul din Senat este decizional, legea urmând să meargă la președinte pentru promulgare.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentARESTĂRI după bătaia activistului de mediu de la Buzău: Instanța a emis mandat de arestare preventivă în cazul a doi dintre bătăuși
Articolul următorFinal de proces pentru patronii clubului Colectiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.