Doi bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT din Gorj pentru trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani, unul dintre ei fiind prinşi pe un aeroport din Bucureşti, încercând să fugă în Dubai.

Potrivit unui comunicat, polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, împreună cu procurorii DIICOT – BT Gorj, cu sprijinul IGPF au identificat pe un aeroport din București, un tânăr de 30 de ani, din comuna Drăguţeşti, judeţul Gorj, care încerca să părăsească teritoriul ţării cu destinaţia Dubai, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani.

Anchetatorii susţin că, începând cu anul 2015, cel în cauză a recrutat, transportat, transferat şi adăpostit în ţară şi în străinătate, trei victime, dintre care una minoră, în scopul exploatării sexuale.

De asemenea, în perioada 2015 – până în prezent, cu ajutorul unui bărbat de 52 de ani, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru 15 tinere, pe teritoriul Germaniei, Austriei şi Elveţiei.

Bărbatul ar fi beneficiat de aproximativ 500.000 de euro. O parte din această sumă fiind ”albită” prin intermediul unei societăţi comerciale achiziţionată de persoana bănuită, în acest scop.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii de crimă organizată au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţul Gorj, la locaţiile bărbaților, fiind identificate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate precum şi suma de 6.900 euro.

„În urma audierilor de la sediul DIICOT-B.T. Gorj, procurorul a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, faţă de cei doi bărbați, aceştia urmând a fi prezentaţi astăzi, magistraților din cadrul Tribunalului Gorj, cu propuneri legale. Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat și de sprijinul autorităților din Germania, Austria și Elveția”, se arată în comunicatul citat.

În activităţile desfăşurate, sub coordonarea procurorului DIICOT – BT Gorj, lucrătorii SCCO Gorj au fost sprijiniți de jandarmi din cadrul IJJ „Tudor Vladimirescu” Gorj.

De asemenea, acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al DOS – Poliția Română.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentPercheziții în Ilfov și București la traficanţi de droguri care negociau pentru grupuri de crimă organizată din SUA, UE şi Nouă Zeelandă
Articolul următorVIDEO Culisele statului paralel. Cum a fost închis megadosarul de corupție EADS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.