Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre şi fratele său, fostul parlamentar Alexandru Mazăre, condamnaţi la nouă ani de închisoare, respectiv trei ani de închisoare, au primit acceptul din partea penintenciarelor unde sunt încarceraţi să participe la înmormântarea mamei lor.

O apropiată a familiei Mazăre, a confirmat pentru News.ro, că cei doi fraţi vor fi prezenţi, luni, la înmormântarea mamei, după ce au fost aprobate cererile lor în acest sens, depuse la penitenciarele unde îşi ispăşesc pedepsele.  
 
Ceremonia de înmormântare a Gabrielei Mazare va începe, luni, în jurul orei 13.00. Slujba religioasă va avea loc la biserica din Mamaia Sat, iar Gabriela Mazăre va fi înmormântată la cimitirul din zonă. 
 
La sfârşitul săptămânii trecute, Radu Mazăre şi Alexandru Mazăre au depus câte o cerere la penitenciarele unde sunt încarceraţi pentru a fi lăsaţi să îşi conducă mama pe ultimul drum.  Cererile lor au fost admise luni dimineaţa. 

Mihai, fratele lui Radu și Alexandru Mazăre, a declarat, sâmbătă, în exclusivitate la Realitatea Plus că, de această dată, organismul mamei lui „pur și simplu a cedat” la aflarea sentinței date în urmă cu doar câteva zile în cazul lui Alexandru. Femeia în vârstă de 81 de ani a făcut infarct după ce și al doilea fiu, Alexandru, a ajuns după gratii la fel ca Radu Mazăre.

„Mama suferea de mult de ce s-a întâmplat cu Radu, care e de 3 ani în detenție, și de data asta nu a mai făcut față, nu a rezistat. Pur și simplu i s-au epuizat toate resursele psihice și organice, anatomice, și organismul dânsei a cedat. Legat de sentința celui de-al doilea frate, nu știu dacă e relevant ce a spus dânsa. A reacționat și ea ca orice mamă.

În ce îl privește pe fratele meu (Alexandru – n.r.), nu vreau sa comentez decizia instanței. Pe fond, era achitat cum fapta nu exista și s-a trezit la apel la condamnare cu executare. Ne-a luat prin susprindere decizia. O discrepanță prea mare. O respectăm (decizia – n.r.). El e deja în penitenciar. Mergem mai departe.

Eu am obținut de o oră certificatul de deces al mamei… Va fi trimis la penitenciarele Jilava și Rahova împreună cu o copie pentru certificarea autencitității. Am depus și cererile pentru prezentarea fraților mei (…). Se va face o comisie de analiză luni, vor anliza situația și vor decide dacă pot sau nu participa (la înmormântare – n.r.). Din ce am discutat cu avocații, există premisele (să accepte cererile de ieșire din închisoare pentru a participa la înmormântare – n.r.) Cred ca vor participa”, a afirmat Mihai Mazăre.

Referitor la fratele său, Radu, acesta a spus că a vorbit cu el chiar astăzi, cu un sfert de oră înainte de a intra în direct la Realitatea PLUS.

Acesta a precizat, în context, că – pentru orice om – durerea pierderii mamei „este imensă și foarte intensă”: „Am discutat (cu Radu Maz[re – n.r.) și despre fratele, Alexandru. E o situație nouă și foarte grea. El e mai sensibil și suntem îngrijorați. Radu a depășit momentele grele. S-a obișnuit cu situația. Și-a făcut o rutină: muncește, își vede de treaba lui și prrivește cu speranță la ziua când se va elibera”.

„Când lucrurile s-au schimbat, sigur că și-a mod și el comportamentul. Acum este un om mult diferit. Este un tip mult mai calm, cu o dinamică mult mai mică, inițiative mai puține. Nu îl mai interesează ce se întâmplă în viața publică și viața politică. Nu mai vrea sa aibă de-aface absolut deloc. S-a retras în viața lui privată”, a explicat fratele fostului primar al Constanței.

Întrebat cum comentează condamnările din ultimele zile, și aici vorbim despre Cristian Popescu Piedone, în dosarul Colectiv, și Sorin Oprescu, pentru lare de mită, fratele lui Radu și Alexandru Mazăre a refuzat să comenteze cele două subiecte.

„În toți anii ăștia am învățat de la avocați să nu mă exprim pe alte dosare pentru că nu știm ce s-a întâmplat. E o chestie ciudată, discrepanța între ce se întâmplă în decizia de fond și cea de apel”, a atras atenția Mihai Mazăre. 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentIonel Arsene, președintele CJ Neamț, în vizorul ANI. A fost sesizat Parchetul
Articolul următorMetoda „originală” prin care sindicalistul Rădoi de la metrou voia să tranșeze disputa cu fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.