Este scandal în Iași. Președintele Consiliului Județean a intrat în vizorul DNA. Asta după ce s-a descoperit că Poșta Română plătește chirie peste 360.000 de euro firmei soției lui Maricel Popa. 

Pe 12 iunie, procurorii DNA Iași au cerut toate documentele aferente contractului de închiriere semnat în 2019 de Poșta Română cu firma soției lui Maricel Popa. 

Compania Națională Poșta Română SA a închiriat de la una din firmele controlate de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, un spațiu pentru care plătește suma de 365.000 de euro. În spatele acestei licitații au fost însă jocuri de culise pe care procurorii DNA Iași le-au dejucat. Totul se leagă în jurul unui spațiu situat pe bulevardul Chimiei, numărul 12. Mai precis, Vitalef SA avea calitatea de chiriaș ca mai apoi să subînchirieze către CN Poșta Română SA. Din această afacere, Mihaela Popa, administratorul Vitalef SA, ar urma să încaseze până la finalul contractului (anul 2022), circa 365.000 euro. CN Poșta Română a parafat contractul după ce a cerut două oferte. Potrivit unor surse Realitatea PLUS, s-ar fi făcut presiuni ca licitația să fie câștigată de firma soției. 

Conform contractului de închiriere, statul român, prin Poșta Română, avea nevoie de spațiu pentru desfășurarea activității Centrului Regional de Tranzit Iași, pentru Depozitul teritorial de materiale Iași, pentru Oficiul Poștal Express Iași și pentru parcul auto. Spațiul din Bulevardul Chimiei are o suprafață utilă de 1.512 metri pătrați, iar terenul pus la dispoziție măsoară 1.000 metri pătrați. Chiria lunară percepută de Vitalef SA, firma administrată de Mihaela Popa, este de 7.614 euro. Un metru pătrat a fost închiriat cu 3,90 euro, în timp ce un metru pătrat de teren cu 0,50 euro.

Procurorii DNA fac verificări pentru a stabili legalitatea semnarii acestui contract de inchiriere. 

Articolul precedentLaura Codruța Kovesi revine la DNA. Propunerea Ministerului Justiției
Articolul următorNoi dezvăluiri despre trădările de răsunet ale lui Victor Ponta. Alianța ocultă cu statul paralel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.