Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au descoperit, în cadrul unei acțiuni punctuale, peste 5.000 de pachete de țigări de contrabandă.

La sfârșitul săptămânii trecute, pentru valorificarea unei informații deținute la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi – ITPF Iași, polițiștii de frontieră din cadrul sectorului au organizat și desfășurat o acțiune punctuală pentru prevenirea și combaterea contrabandei în zona de responsabilitate.

În cadrul acțiunii desfășurate a fost identificat în trafic, pe raza localității Dragalina, un autovehicul marca Mercedes Sprinter care se deplasa dinspre localitatea Dărăbani către municipiul Dorohoi.

La vederea echipajului poliției de frontieră care urma să intercepteze autovehiculul în cauză, șoferul autovehiculului a virat brusc pe o stradă, a abandonat mașina și a fugit într-o cultură de porumb din apropiere.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, s-a descoperit, ambalate în mai multe colete, 5.214 pachete de țigări, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Ucraina și de proveniență duty-free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 51.331 lei, precum și indisponibilizarea autovehiculului, în valoare de 12.184 lei, la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea persoanelor implicate şi stabilirii împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentMicrobuz furat din Polonia, depistat în Vama Albița
Articolul următorPetrecere întreruptă de polițiști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.