Ministrul de interne, Lucian Bode, a transmis un mesaj ferm, în această dimineață, legat de creșterea cazurilor de falsificare a certificatelor de vaccinare Covid. „Vor răspunde toți în fața legii”, a afirmat ministrul. 

„Statistic, dacă ne raportăm la ce s-a întâmplat în ianuarie-iunie, respectiv august, persoane verificate zilnic decătre MAI, 39.000. Sancțiuni contravenționale, media ianuarie-iunie -12.000, august -14.000, infracțiuni constatate cam 20 pe lună în paerioada ianuarie-iunie, în august 60.

Sigur că știm cu toții că acțiunea de falsificare sau obținere frauduloasă a acestor documente au consecințe penale. Vor răspunde toți în fața legii. Structurile noastre au în lucru în acest moment aproximativ 200 de dosare penale”, a declarat Bode, la sediul Ministerului de Interne, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor.

Cel mai recent caz de acest fel este cel al unei doctorițe din Dâmbovița, care a vaccinat fictiv 10 fotbaliști. Femeia a fost reținută de polițiști în curusul zilei de joi. Aceeași măsură a fost luată și față de soțul ei, care este antrenorul fotbaliștilor. 

Din păcate, acest caz nu este unul singular. Până în prezent, peste 200 de dosare penale au fost deschise pentru eliberarea de adeverințe false de vaccinare anti-Covid. Mai exact, oamenii nu erau vaccinați, dar primeau acte care arătau că s-ar fi imunizat. 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentPrimăria Cluj-Napoca a chemat în instanţă o fetiţă de 3 ani | Mai mulţi activişti au organizat un protest
Articolul următorValvis Holding lansează Wet, primul Hard Seltzer fabricat în România după o rețetă proprie (P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.