Percheziții la Consiliul Județean Iași. Procurorii DNA au descins cu jandarmii în biroul președintelui Costel Alexe. Potrivit surselor, perchezițiile urmăresc un tun imobiliar cu un schimb de terenuri, iar vizați ar fi mai mulți angajați ai Consiliului Județean, dar și ai Primăriei Iași.

Operațiunea este desfășurată de DNA București și ar avea legătură cu un dosar privind un schimb de terenuri, în care sunt anchetați președintele CJ, Costel Alexe, mai mulți consilieri locali PNL și reprezentanți ai Primăriei Iași, potrivit Realitatea Plus. 

Pe de altă parte, potrivit Reporteris.ro, este posibil ca perchezițiile să aibă legătură cu domeniul de la Sculeni al familiei Alexe sau cu o serie de concursuri de angajare aranjate.
 
Perimetrul din jurul biroului președintelui CJ este baricadat și nimeni nu are acces în zonă, cu excepția anchetatorilor. 

Președintele CJ Iași Cornel Alexe, fost ministru PNL al Mediului, este vizat ca persoană fizică în dosarul „Tabla”. Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, suspectul Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură).

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentDosarul „consiliera lui Florin Cîțu”, cercetat de DNA
Articolul următorDescinderi ale procurorilor la sediul City Insurance

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.