Șapte mandate de percheziţie domiciliară au fost puse în executare, marți, în Vama Veche, Braşov, Bucureşti şi Sibiu, la persoane bănuite de înşelăciune.

În urma cercetărilor, a reieșit că, în perioada 2020-2021, un bărbat de 31 de ani din Braşov şi o femeie de 42 de ani din Bucureşti ar fi indus în eroare patru persoane care deţineau imobile în judeţul Constanţa. Aceștia au încheiat contracte de închiriere în numele unei societăţi comerciale din Braşov, fără a achita contravaloarea chiriei convenite şi a utilităţilor.

Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de 66.000 de euro, adică aproximativ 16.000 de lei, contravaloarea facturilor pentru utilităţi, potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Constanţa.

 

În plus, în aceeași perioadă, cei doi ar fi indus în eroare 13 persoane, de la care ar fi încasat sume de bani cu titlu de avans, în vederea închirierii unor camere în scop turistic, fără ca aceştia să fi deţinut în folosinţă imobilele respective. Au cauzat, astfel, un prejudiciu total de peste 13.000 de lei persoanelor vătămate.

După percheziţia efectuată la unul dintre imobilele din Vama Veche, într-o cameră închiriată de un tânăr de 17 ani au fost găsite 10 grame de substanţă vegetativă de culoare verde olive, 5 grame de substanţă cristalină, 3 grame de substanţă pulverulentă de culoare albă, un cântar de mare precizie, precum şi alte obiecte şi accesorii folosite la consumul de substanţe cu efect psihoactiv.

Acestea au fost ridicate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa în vederea continuării cercetărilor, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere fără drept de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentDosarul de evaziune fiscală al lui Dan Vîlceanu, clasat de Parchetul General
Articolul următorScandal uriaș la vârful Poliției: favoruri sexuale și șpăgi de mii de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.