Omul cheie al lui Dragnea și Vâlcov în alocarea baniilor, Ion Ghizdeanu a fost pus sub acuzare și va fi cercetat sub control judiciar. Fostul președinte al Comisiei Naționale de Prognoză este vizat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un dosar în care există suspiciunea de falsificare a unor procese verbale de alocare a unor bani de la stat, arată anchetatorii într-un comunicat.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Ion Ghizdeanu este inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată. Procurorii arată, într-un comunicat, că în perioada 17 septembrie 2019 – 24 octombrie 2019 Ghizdeanu ar fi falsificat mai multe procese verbale în care a menționat „în mod mincinos” că membrii Comisiei de analiză și evaluare a proiectelor s-au întrunit, au analizat și au propus pentru aprobare 1.080 de proiecte. Anchetatorii arată că, în realitate, membrii comisiei nu s-au întrunit niciodată și nu au făcut nicio analiză. În realitate, proiectele finanțate de FDI erau decise doar de Ghizdeanu.

Ion Ghizdeanu, în calitate de șef al Comisiei Naționale de Prognoză, a condus Fondul de Dezvoltare creat de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov în 2019, fond prin care cei mai mulți bani de la bugetul statului ar fi ajuns la aleșii PSD din teritoriu.

Într-un dosar penal distinct, instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal și polițiștii de la IPJ Olt, anchetatorii au făcut 17 percheziţii la mai multe primării din ţară, fiind vizate finanţările obţinute din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI) pentru proiectele dezvoltate de autorităţile locale. Guvernul Orban a desființat Fondul și l-a eliberat din funcție pe Ghizdeanu.

Procurorii au ridicat documente legate de licitațiile pentru lucrări de infrastructură finanțate din FDI, lucrări câștigate în opt localități beneficiare de o singură firmă – SC Old & New Construct SRL, arată surse judiciare. Firma este deținută de Livia Elena Ungureanu și administrată de Mircea Ungureanu.

În perioada 2009-2016, trei primării din județul Olt ar fi plătit aproximativ 220.000 lei pentru mobilier urban, dar că obiectele nu au fost livrate în totalitate. Trei persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt pentru a fi audiate, arată anchetatorii.

Articolul precedentScandal de proporții în MAI. Un ofițer de la Crimă Organizată, suspendat pentru legături cu interlopii Capitalei
Articolul următorMedic ginecolog din Dâmbovița, reținut de ofițerii DGA, după ce a primit mită de la o pacientă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.