Adolescenta din comuna Călui din judeţul Olt care, în 2019, când avea 16 ani, şi-a ucis pruncul nou-născut, a fost condamnată de Judecătoria Balş la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 3 luni. De asemenea, tânăra trebuie să urmeze un curs de pregătire şcolară sau de calificare profesională. Noi detalii despre cumplita crimă ies acum la iveală.

Atunci când a fost audiată inculpata a recunoscut fapta săvârșită, fiind de acord ca judecata să aiba loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.

Tânăra a mărturisit că, în cursul lunii august 2018, a întreținut raporturi sexuale cu un bărbat din aceeaşi localitate, după ce, anterior, în cursul lunii aprilie, acesta o amenințase că va arăta părinților ei sau va posta pe rețelele de socializare fotografii în care inculpata apărea dezbrăcată. Fotografiile fuseseră făcute de un alt prieten al inculpatei.

În cursul lunii decembrie, fata a constatat că este însărcinată.

A realizat că era prea târziu să facă întrerupere de sarcină astfel că, a continuat să meargă la școală, însă și-a ascuns sarcina purtând pantaloni cu talie înaltă și bluze largi.

În data de 3 mai 2019, în jurul orei 10.00, adolescenta a început sa aibă dureri de spate, iar în cursul nopții a început să aibă dureri mari în zona abdominală. De frică, fiindcă si-a dat seama ca au început contracțiile, s-a dus în camera de la drum, pentru a nu fi auzită de tatăl său.

În timp ce se afla pe covor, în jurul orei 3.00, fata a născut. Ulterior, a ucis pruncul şi a încercat să ascundă urmele crimei.

„A observat că fătul era viu și , întrucât acesta a început sa plângă,l-a luat în brațe și a iesit în curte, de unde a luat un cuțit care era pus în gard, s-a întors apoi în camera de la drum și a tăiat cordonul ombilical De frică ca acesta să nu țipe și să îl trezească pe tatăl său, inculpata l-a luat de două ori de gât, apoi l-a apăsat pe piept. A început să strângă hainele din cameră, iar cuțitul l-a pus în sobă. După 30 de minute, văzând că nu mai respiră, a luat copilul și l-a pus într-o pungă. În aceeași pungă, peste copil, a pus hainele din cameră, care erau pline de sânge. Punga a lăsat-o în cameră, după un fotoliu”, se arată în încheierea instanţei.

Inculpata a fost găsită dimineața, în jurul orei 7.00, de către tatăl său, în stare de semiconștiență. A fost transportată la spital, ocazie cu care s-a stabilit că născuse recent.

Poliţia a fost sesizată de medicii Spitalului Balş.

Poliţiştii au găsit cadavru nou-născutului.

„La data de 04.05.2019 s-a efectuat cercetarea la fața locului, ocazie cu care s-a constatat că în prima cameră a locuinței, pe podea, între perete și canapea, într-o pungă de plastic, împreună cu mai multe obiecte de vestimentație ce prezentau pete de sânge, se afla cadavrul unui nou-născut de sex masculin. De asemenea, în urma administrării acestui mijloc de probă, în vatra sobei a fost găsit un cuțit având mâner din lemn cu lama în lungime de 19 cm ce prezenta pete de culoare brun-roșcate, cu aspect de sânge. Astfel de pete cu aspect de sânge au fost descoperite și în curtea locuinței , lângă un robinet de apă”, se mai arată în documentul citat.

În încheierea ataşată sentinţei, magistraţii au explicat de ce au ales să nu o condamne pe fată la o pedeapsă privativă de libertate.

„La alegerea și individualizarea pedepsei aplicate inculpatei, instanța va avea în vedere și dispozițiile art. 74 din Codul penal, astfel că va ține cont de împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, natura si frecventa infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal, nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială.

De asemenea, instanța va avea în vedere circumstanțele personale ale inculpatei, vârsta acesteia,respectiv 16 ani, precum și împrejurările de comitere a infracțiunii ,respectiv faptul că la momentul comiterii acesteia, inculpata a prezentat diagnosticul „ tulburare afectivă emoțională majoră tranzitorie, generată de naștere, agravată de tulburările somatic consecutiv nașterii, discernământul său fiind diminuat” .

Astfel, instanța apreciază că în cauză se impune aplicarea unei măsuri educative neprivative de libertate prevăzute de art. 114 alin. 1 din Codul penal, ca urmare a criteriilor mai sus menționate”, se arată în încheiere

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentDNA cere pentru a doua oară ridicarea imunității lui Florian Bodog. Senatorul va fi audiat săptămâna viitoare în Parlament
Articolul următorPrimarul Nicușor Dan a sesizat Parchetul după tragedia de la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.