Nicolae Ciucă – premierul României spune că noile legi ale Justiției pun bazele unei adevărate modernizări a sistemului și aliniază justiția la principiile europene.

„Am votat astăzi Legile Justiției în Senatul României. Noul pachet de legi a fost adoptat de Parlament și va merge la promulgare.

Cele trei legi care au primit votul camerei decizionale astăzi reprezintă un angajament asumat prin PNRR și un obiectiv important în ridicarea MCV. Pun bazele unei adevărate modernizări a sistemului, aliniază justiția la principiile europene și îi consolidează independența, asigurând totodată respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.

Noile legi sunt rezultatul unei ample consultări pe care ministrul PNL Cătălin Predoiu a întreprins-o cu toate instituțiile responsabile din domeniu, iar în redactarea lor au fost implementate recomandările Comisiei de la Veneția, MCV și ale instanțelor judiciare”, a transmis Nicolae Ciucă.

Plenul Senatului a adoptat, luni, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind organizarea judiciară, proiectul legislativ privind Statutul judecătorilor şi procurorilor şi proiectul de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLiviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul Teldrum
Articolul următorLaura Codruța Kovesi, în vizită la ministerele Justiției și Finanțelor, dar și la ANAF. Legături cu ancheta privind vaccinurile COVID

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.